Att springa ett lopp i naturen!

Att springa ett lopp i naturen!

av -
318
ME-time över Genevesjön

Från och med nu så kommer jag alltid satsa på att springa mina lopp i naturen! Jag har varit i Lausanne, Schweiz och sprungit halvmaraton. Vilken miljö! Att springa med utsikt över bergen och Genevesjön slår de flesta lopp jag sprungit. Det var strålande väder och lander Schweiz imponerande på mig med dess mäktiga natur.

Jag besökte min kära vän Emma som bor i Lausanne sedan ett par år, jag har alltid varit så nyfiken hur det är att bo så nära naturen och jag har kommit på med åren att jag är en naturmänniska i botten. Jag älskar pulsen i storstäderna, men det här är kvalité och närhet till naturen från första steget du tar ut genom dörren.

Montreaux Riviera
Montreaux Riviera

Några dagar spenderade jag själv medan Emma var på jobbet. Jag besökte Geneve som jag tidigare varit i och  vandrade i Montreux. Montreux var nytt för mig,  Schweiz Riviera belägen vid den vackra Geneve sjö, med hiking i underbar milkö och besök i gamla stadsdelen i denna pittoreska stad med ca 30 000 invånare.  Jag hickade själv med mina ljudböcker i ögonen, denna gången lyssnade jag på en av Sveriges bästa fotbollspelare genom tiderna Klas Ingesson som tyvärr fick ett kort liv och gick bort i cancer förra året endast 46 år gammal. Det är väldigt nyttigt för mig att lyssna på personer som berättar sin historia och se hur de tänker och jag tar med mig många bitar från intressanta människors livs erfarenheter för att lägga mitt eget pussel.

Sedan lyssnade jag på Emma Igelströms biograf, en av Sveriges genom tiderna bästa simmerska som fick stå i rampljuset från tidigt ålder och hur detta påverkas hennes liv fram till idag. En mening som jag tog med mig från boken är ”jag har försonats med min historia” och jag tror det är nyttigt att göra det på många sätt. Just för att kunna tuffa på framåt in i en spännande tid. Hon tog också en del förvånade beslut under simkarriär som jag tycker visar mod, jag älskar modiga personer och personer som vågar se sig i spegeln och fundera över sitt liv och handlingar. Kan rekommendera båda böckerna jag hörde medan jag vandrade i denna underbara miljö.

Naturen i Montreaux
Naturen i Montreaux
Jag tog många steg på min hike både fysiskt och mentalt...
Jag tog många steg på min hike både fysiskt och mentalt…
No words needed...
No words needed…
Sjö möter berg, magiskt vackert!
Sjö möter berg, magiskt vackert!

Jag och Emma åkte sedan på en roadtrip första stoppet var Gruyères. Det är en kommun i distriktet Gruyère i kantonen Fribourg i Schweiz. Gruyère är mest känt för sin smakstarka ost med samma namn. Gruyèreostens sälta gör att den delvis påminner om den italienska parmesanon. En äkta Gruyère tillverkas på opastöriserad komjölk. Osthjulen lagras i kall temperatur i sina ostkällare. Detta gör att de får lagras under längre tid än den schweiziska Emmenthalern. Vi besökte Château de Gruyère och den utsikten alltså, jag kan inte förklara med ord ens!

Utsikten vid slottet i Gruyère
Utsikten uppe i slottet i Gruyère
Emma uppe i slottet
Emma uppe i slottet

Nästa stop var Gstaad. Staden Gstaad ligger i Schweiz backarna i Alperna är världskänd för utmanande skidåkning.Tio byar bildar tillsammans semesterregionen Gstaad och här finner du boende och skidåkning som passar allt från familjer med en mindre budget till kändiseliten. Jag har läst om den lilla staden tidigare och varit nyfiken på varför just så många åker just hit. Det blir inte mer exklusivt än Gstaad, restaurangerna på lilla gågatan andas lyx, naturen är fantastisk och tyvärr ingen skidåkning för oss, då snön ej falt än, men vi hikade och det var underbart i 20 graders sol. Vi hann med en god lunch och massa långa samtal om livet som vi annars brukar ta per telefon, nu äntligen fick vi tid att hänga lite.

På väg mot Gstaad
På väg mot Gstaad

 

”Det är väldigt nyttigt för mig att lyssna på personer som berättar sin historia och se hur de tänker och jag tar med mig många bitar från intressanta människors livs erfarenheter för att lägga mitt eget pussel.”

 

Emma min kära vän, vilka trevliga dagar vi hade!

Emma min kära vän, vilka trevliga dagar vi hade!

Träffade på kossorna på hinken i Gstaad :)
Träffade på kossorna på hiken i Gstaad :)
Selfie under hiken :)
But first…let me take a selfie :)
Emma är rutinerad med sina stavar
Emma är rutinerad med sina stavar

Efter dessa dagarna var jag redo för loppet som gick mellan Vevey- Lausanne. Jag tog tåget ut till Vevey som pryds av sina vinodlingar. Värmde upp längst med sjön och sedan var det dags att starta loppen. Det var en folkfest i varenda by vi passerade stod det folk och hejade och barn som ville ha en highfive på vägen. Jag sprang så klart med en ljudbok i mina öron som håller i gång hjärnverksamheten när jag är ute och springer samtidigt som jag försökte insupa alla vackra vyer jag fick se, så tacksam att jag har chansen att få springa ett lopp i sådan miljö!

Vevey
Vevey
Redo för startskottet...
Redo för startskottet…
En sportslig folkfest
En sportslig folkfest

Jag får ofta frågan om jag springer mina lopp ensam och ja så är det faktiskt, jag kommer på en idé sedan bokar jag den snabb där efter, inte så förvånade med tanke på den personlighets typ A jag är :) Allt skall gå väldigt snabbt och resultat är viktiga! Jag njuter av att springa ensam och fokusera på mig själv, vill någon hänga med så är det välkomna men jag vill inte försöka övertala någon, man måste själv inse hur fantastiskt det är att springa ett lopp.

Vill också passa på och tacka min fina vän Emma för gästvänligheten och att jag fick se hur fint hon och hennes familj bor i denna underbara miljö! <3

Känslan när du passerat mållinjen...Obeskrivligt glad!
Känslan när du passerat mållinjen…Obeskrivligt glad & harmonisk!

 

 

Liknande artiklar

283

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar