Två veckor till boksläpp!

Två veckor till boksläpp!

av -
1216

Två veckor till boksläpp!

Efter ett halvårs manusarbete och en kortare men intensiv arbetsperiod med att korrekturläsa, formge, skapa omslaget – ja, allt det där som är att skapa en bok, så är vi nu i den härliga, roliga fasen att uppmärksamma alla som kan vara intresserade av denna spännande bok!

När äppelträden  blommar...
När äppelträden blommar…

Historien om när ångfartyget Hansa sjönk, en novembernatt 1944 i andra världskrigets slutfas, har väckt mångas intresse. Helt klart är att en passagerarbåt mellan Nynäshamn och Visby, attackerades så hon sjönk. 84 människor omkom i katastrofen, gamla, unga, barn. Många hade efterlevande här på Gotland. En av dem är Jakob Ringbom, vars farfar omkom i katastrofen. Efter otaliga timmar på arkiv med tidigare hemligstämplat material, skrev han en spänningsroman som bygger på verkliga händelser.

Med miljöer från ett snöigt Stockholm på 40-talet, där man lyssnade till Glenn Miller och gick på kondis, får vi följa huvudpersonen Erik som blir ledare för haverikommissionen som ska utreda olyckan. Snart blir det en utredning där han tycks vara den ende beredd att finna hela sanningen…

Tangenterna har gått varma..!
Tangenterna har gått varma..!

 

Jag är omåttligt stolt över att kunna presentera denna bok hos mitt lilla förlag! Tack till författaren, för förtroendet att Leander Publishing får ge ut boken och för en ohejdad positivism och målmedvetenhet, samt öppenhet för idéer och kritik under manusarbetet. Tack också till Jan de Gysser, som formgett boken samt omslag till den eleganta och inbjudande form som När äppelträden blommar nu har, och för öppenhet till alla tänkbara associationer från min sida i arbetsprocessen.

Är du nyfiken på författaren Jakob Ringbom, kika på www.jakobringbom.wordpress.com

Jan står bakom arkitektfirman de Gysser Arkitekt, www.degysser.com, samt fritdshus & utelounger mm hos Noode.se.

Är du nyfiken på vad jag pysslar med för bokförlaget, kika in på www.leanderpublishing.com – nu händer det mycket här på ön! :-)

 

Ha en underbar lördag!

kram Lina

  

 

Lina de Gysser
Retoriker, doktorand i retorik vid Uppsala universitet, utbildad journalist och förläggare på det egna förlaget Leander Publishing. Ö-bo på Gotland sedan 2010 med familj & hus vid östkustens strand. Skriver i en ständig pendlingsrörelse mellan ö och fastlandet gärna tankar om retorik, kommunikation, inspiration, entreprenörskap, litteratur och design.

Liknande artiklar

1622

2029

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar