Slutsålt på Frieze Art Fair

Slutsålt på Frieze Art Fair

av -
999
Flavia min Vapendragare

Anslem Kiefer är en av tysklands mest kända samtida konstnärer och han har en stor utställning på Royal Academy of Arts. Mina vänner Flavia och Alexandra hängde med efter Guinness utställningen och det var tvära kast. Anslem berör mycket av den skam som tyskarna bär med sig från kriget.  Han Vill inte att vi ska glömma. Det är råa tavlor med mycket textur och mörka färger. Det är träd och skogar och döda solrosor. Han började i mindre skala och under åren har det vuxit och vissa tavlor är enorma. Man brukar viska lite cyninskt om vissa konstnärer att dom gör super stora tavlor för att de enda som kan köpa dessa tavlor för att sen kunna hänga upp dom ( man måste ju ha väggar och hus som är enorma) är jätte rika  personer eller museum och institutioner. Och så kostar det därefter. Jag älskar inte Kiefer men det är starkt.

Träffade Ben Jones på Lunch. Underbara Ben.  Han är en av de kloka människor som jag träffat i London som fick mig att titta på konst med nya ögon. Tänk, när du tittar. Vad ser du? Varför känner du det du känner? Han är min mentor. Och jag ville diskutera lite ideer med honom.

Sprang sen till Piccadilly Cirkus ( sjunger Pernilla Wahlgrens låt varje gång !!) och åkte till Konstmässan Frieze. Det öppnade kl 2 för VIP och jag kom fram kl 3. Sen betade jag och Flavia av 4 timmar av konst samtidigt som vi kollade in vad alla hade på sig. Det är en stor del av denna konst mässa, att spana in folket och hur dom ser ut. Jag såg galna excentriska personer och plastik opererade tanter med höga klackar ( det vet ju alla att man inte går i höga klackar på konstmässor, amatörer!!) och vissa kändisar ( den enda vanliga, ( dvs icke konst kändis ) kändisen jag såg var Sienna Miller  som såg sliten ut och hade den där nya frisyren med långt hår på toppen och rakat underhår) inte så fint.

För att avsluta så kan jag tala om att tydligen finns det ingen finanskris eller någon annan kris för den delen,  varken i London eller i  världen. Jag fick nämligen reda på att allt var mer eller mindre slutsålt på 2 timmar. All konst såld!!!!! Vi snackar mycket konst för många millioner Pund! Skål!

Liknande artiklar

1663

2073

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar