Prinsessan Diana och Jag

Prinsessan Diana och Jag

av -
1276

Det finns ett galleri I Kensington Gardens som heter ” The Serpentine Gallery” Det ligger vackert inbäddad bland träden nära en liten sjö. Galleriet är inte Kommersiellt ( dvs konsten är inte till salu) utan överlever genom privata och företagsdonationer. Galleriet har utställningar med stora kända konstnärsnamn och får mycket uppmärksamhet och press.

Varje år anordnas ett ” Summer Party”. Det är en av Londons häftigaste fester och det kryllar av kända människor. Konstnärer, Musiker, Författare och skådespelare. Programledare och modeller, Finanspampar och Filantroper. Alla är där!

En av anledningarna att Partyt är så pass känt beror på att Prinsessan Diana uppenbarade sig en sommar kväll ( i sin egen trädgård egentligen eftersom galleriet ligger i samma park som Kensington Palace där Diana bodde då) . Hon hade på sig en svart klänning ( som har gått till historien och sålts för hutlöst massa pengar på en auktion för ett tag sen) kallad ” The Revenge Dress” . Det var nämligen i samma veva som hennes man Prins Charles hade hoppat i säng med sin gamla flamma Camilla. Prinsessan Diana tog på sig denna super sexiga klänning och dansade hela natten med Elton John för att visa att hon minsann inte brydde sig om sin mans otrohet.

Hursomhelst att få biljetter till detta kalas var näst intill omöjligt.

Som gallerist började jag känna mig mer och mer bekväm i konstvärlden. Främst därför att jag märkte en enorm skillnad på vår nya umgängeskrets. Konstfolket var mycket roligare än bankfolket! Jag ville äta salta pinnar med konstfolket. Jag var svintrött på Bankirerna och deras fruar. Och jag ville gå på Serpentine Summer Party!!

Under denna tid fick jag ett märkligt eksem på armarna och genom en vän hamnade jag hos Elizabeth Payton-Jones. Hon blev min ” häxa” då hon var väldigt duktig på att bota olika sorters besvär med naturliga medel och örter och konstiga drycker. Hon hade en Holistisk syn på livet och tyckte därför att det var viktigt att prata med sina patienter för att få ett helhetsintryck.  Jag är inte den som är den , så jag malde ju på om mitt liv och Yves, barnen och gud och hans moster. Snart kom vi in på Konst och jobb och då nämnde hon att hennes syster jobbade inom konstvärlden. Plötsligt förstod jag att min ” häxa ” var syster till Julia Payton -Jones som var chef för The Serpentine Gallery!!

Elizabeth introducerade mig för Julia, och jag och Yves blev inbjudna på ett möte på  hennes kontor som låg ovanför galleriet. Jag förklarade att vi ville donera pengar till verksamheten och på så sätt bli medlemmar. Julia inledde då ett litet samtal som gick ut på att kolla om vi kunde vår konst och om vi verkligen var där för att stödja den. Det var typ en intervju där hon ville försäkra sig om att i var värdiga att bli ” Patrons of the Arts”. Mitt i en mening så nös plötsligt Julia och det var så högljutt att det skallrade till i väggar och tak och skrämde slag på både mig och hennes lilla hund som låg under bordet. Yves som har ”skriknysningen” som specialitet , blev alldeles till sig och utbrast förtjust: ” Wow you are as loud as I am!” Den hittills stela Julia log plötsligt och i nästa mening välkomnade hon oss in i sin exklusiva värld.

Vad fick vi för våra pengar då ? Våra namn blev uppskrivna på väggen i entren på Galleriet tillsammans med en lång lista av privatpersoner och företag som donerat pengar. Vi fick VIP inbjudningar till alla vernissager och seminarier. Detta var ovärderligt då tex Matthew Barney ( Björks Man) eller Jeff Koons ( Porrstjärnan Ciccolinas ex man) hade utställning och kön var superlång. Och så klart så  fick vi till slut dessa eftertraktade biljetter till Sommar Partyt. Inbjudan kom med ett bankgironummer och priset på en biljett fick mig att tappa andan en sekund….

Men det viktigaste av allt, som dessa pengar gav mig var nyckeln till Konstens Magiska värld. Det hela började med Onsdagsgruppen ” Collectors Circle” och vår guru Ben Jones…..

Liknande artiklar

1690

2095

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar