När litteraturstudenten Anastasia Steele intervjuar den framgångsrike vd:n Christian Grey blir hon helt tagen – han är ursnygg, men skrämmande. Övertygad om att hon inte kommer att träffa Grey igen gör hon allt för att glömma honom, tills han en dag dyker upp på hennes jobb och bjuder ut henne.
Den naiva och oskuldsfulla Ana blir förskräckt när hon inser hur mycket hon vill ha Christian, och när han varnar henne för att komma honom nära blir hon bara mer intresserad.
Men Christian Grey är ingen vanlig man – stormrik, passionerad och kontrollerande, med mörka hemligheter som döljs bakom den perfekta ytan. Snart upptäcker Ana mer än hon någonsin kunnat ana om sina egna begär, och allt det Grey gömmer för omvärlden …

E L James trilogi slog ner som en bomb när den publicerades. Efter bara sex veckor i bokhandeln hade 10 miljoner böcker sålts i USA och succén fortsätter utomlands där 37 länder har köpt rättigheterna. E L James utforskning av sexuellt maktspel är chick lit med feministiska förtecken. Och så var det dags för filmen, som har premiär imorgon. Det var smygpremiär idag på den här i Prag och jag var tvungen efter att ha läst boken, se filmen.

Jag känner att den var bra och spännande i början, men efter ett tag så blev den långtråkig och kom aldrig igång riktigt. Några tankar som slog mig under den över 2 timmar långa filmen är att hur kan man bli sugen av det här? Det är en kontrollerande kille som osar trasighet från sin barndom som försöker omvandla en oskuld till någonting hon inte är. Han måste varit med om något hemskt när han var liten,  han är skadat gods som behöver hjälp.

Scenen med helikoptern får så klart varje tjej att drömma sig bort, att bli bortrövad över en dag med en helikopter…men BOOM sedan kommer andra sidan av medaljen att hon har förhållningsregler hon måste följa för att få vara med personen hon är kär i.

Jag gillade dock humorn som Christian och Anastasia utvecklar mellan varandra, den är påtagligt och helt i min smak, den förgyller filmen.

Vad skall man säga se, den, ta den med en nypa salt och att man kan konstatera att rikedom inte alltid är vad det ser ut att vara, bakom fasaden döljer sig många saker. Nu var detta bara en film, men i verkliga livet är jag säker på att samma sak existerar…Handlingen är en platt historia, dock har regissören gjort det bästa utav den på den vita duken.

Natalia Folbrycht
Svensk-polska, bosatt i underbara Prag. Jag drivs av utmaningar & galna upptåg. Händer det inget, så ser jag till att det gör det! Före detta Elitfotbollspelare som alltid haft ett intresse för att göra affärer & upptäcka världen!

Liknande artiklar

1690

2094

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar