Louisa Guinness och Jävla vackra smycken!

Louisa Guinness och Jävla vackra smycken!

av -
963
Jeff Koons smycke -Louisa Guinness Gallery

Denna vecka är fylld med konst i London . Allt snurrar kring en av världens största konstmässor nämligen : FRIEZE ART FAIR.  Folk från hela världen kommer till London för att köpa eller ställa ut konst. Många kommer för att titta och några passar på  att göra stora affärer medan konst eliten är på en och samma plats.

Min konst vecka började med Brunch hos min väninna, Louisa Guinness. Hon kommer från en av Englands mest anrika och gamla aristokratiska släkter. Dom  äger  Guinness ölen och har det lite förspänt. Hon och hennes man Ben har varsitt galleri på Conduit Street. Louisa har samlat på smycken i hela sitt liv och hade idag en utställning med halsband, armband och örhängen som var gjorda av  några  av världens mest kända konstnärer. Calder, Picasso, Jeff Koons, Giacometti tex. Det var helt galet att komma in i detta vackra galleri och se de unga assistent tjejerna springa omkring med äkta Louise Bourgeois spindlar på  ringfingret.

Dessa smycken är i  Louise Guinness privata samling och hon ställer ut dem för att allmänheten ska kunna ta del och njuta av dem. Hon samarbetar även med samtida konstnärer och ber dom göra smycken med olika teman. Konstnärsparet Sue Webster och Tim Noble har gjort ett armband och halsband som Louisa hade på sig och när jag frågade vad det var, sa denna eleganta dam: ” Its Fucking Beautiful” Jag ryggade till lite tills jag insåg att smycket faktiskt hette så. Sue Webster hade skrivit ner dessa ord och bokstäverna hade sedan utarbetats till tunna guld kedjor med hela meningen ringlandes runt handleden. Jävla vackert faktiskt!

 

Liknande artiklar

1621

2027

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar