Gentlemen på bio

Gentlemen på bio

av -
1453

Av Kina Andersson

Klas Östergrens kritikerhyllade och bästsäljande roman ”Gentlemen” om excentrikern Henry Morgans osannolika liv har blivit film. Det är en fantastisk berättelse, fylld av vapenhandel, människosmuggling, kärlek, Görings gamla säng och en begraven guldskatt. För regin svarar Mikael Marcimain som tidigare gjort den hyllade långfilmen ”Call Girl” och de prisbelönta tv-serierna ”Upp till kamp” och ”Lasermannen”. I huvudrollerna ser vi David Dencik, David Marcimain Regnfors, Ruth Vega Fernandez och Sverrir Gudnason. Filmmanuskriptet är skrivet av Klas Östergren själv.

 

Ingela Olsson
Ingela Olsson

Ett år av magiskt tänkande

Författaren Joan Didion skrev ”Ett år av magiskt tänkande” efter sin makes död (en bok som länge låg på bestsellerlistorna). I uppföljaren, ”Blå skymning”, berättar Didion om sin relation till enda dottern och den smärtsamma process hon går igenom med sitt barns sjukdom. Pjäsen ”Ett år av magiskt tänkande” är berättelsen om båda dessa händelser och uruppfördes på Broadway 2007 med Vanessa Redgrave.

Här hemma ser vi Ingela Olsson i rollen, och för sin rollprestation har hon fått ta emot SvD:s Thaliapris.

Pjäsen, som nu går på Dramaten, är ett gästspel från Teater Galeasen.

Var: Dramaten.

4.BACK
Röhsska museet, Göteborg.

Modedesigner ställer ut 

”BACK. Allt ska bort!” är en utställning av modedesignern Ann-Sofie Back, delvis utformad som en konceptuell ”One pound shop”, där specialtillverkade produkter med koppling till BACK:s tidigare kollektioner kommer att finnas till försäljning. I shoppen kan man till exempel inhandla toalettpapper, schampo, dildos, tändare, T-shirts, och den självlysande kondomen ”Fuck Back”.

En del av utställningen är retrospektiv, där plagg ur tidigare kollektioner visas.

Ann-Sofie Back blev för övrigt också 2014 års mottagare av Torsten och Wanja Söderbergs pris, på en miljon kronor.

Var: Röhsska museet, Göteborg.

När: 5 november 2014 till 11 januari 2015.

1.Masai 38

Foto: Jimmy Nelson Pictures BV

Innan det är för sent

Fotografen Jimmy Nelson vill visa den skönhet och mångfald som finns i världen. Sedan unga år har han varit intresserad av hur vårt utseende speglar hur andra människor ser på oss och behandlar oss. Tanken att fotografera ursprungsbefolkningar har funnits i många år, men det var först 2010 som projektet kunde realiseras. Under tre års tid besökte han olika kulturbefolkningar, bland annat i Etiopien, Nepal, Papua Nya Guinea och Sibirien.

Resultatet är utställningen ”Before They Pass away” som nu visas på Fotografiska.

Det här är framför allt ett konstnärligt projekt. Jimmy Nelson understryker att det är hans subjektiva bild av hur en del av världen ser ut, en del som håller på att försvinna.

Var: Fotografiska.

När: 27 november 2014 till 1 februari 2015.

2.Utanpersonligtansvar

Ester är tillbaka

Ester Persson är tillbaka – och verkar inte ha lärt sig någonting. Fem år efter Hugo Rask träffar Ester skådespelaren Olof Sten och blir handlöst förälskad. Olof gör ingen hemlighet av att han är gift med Ebba Silfversköld, men börjar samtidigt träffa Ester. De inleder en relation – som inte är en relation, enligt Olof.

”Utan personligt ansvar” är den fristående fortsättningen på ”Egenmäktigt förfarande” – och lika läsvärd. Med sin skarpa blick och humor analyserar Lena Andersson denna gång älskarinnans roll.

Förlag: Natur & Kultur.

Redaktion
I Magasinet KVINNA hittar du alltid flera inspirerande kvinnor som delar med sig av sin historia och sina favorittips. Kvinnor som vågat, satsat och lyckats. Magasinet KVINNA är också en härlig mix av skönhet, mode och livsstil. Vi erbjuder en till bredden fylld tidning med välskrivna och läsvärda artiklar, reportage och spännande fotojobb med allt från de senaste makeup- och modetrenderna till historierna om de ledande modehusen och starka profilerna. Vi bjuder även på en mix av lyxiga smycken och klockor. Magasinet Kvinna Grundad år 2008

Liknande artiklar

1663

2073

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar