Här åks ingen karusell!

Här åks ingen karusell!

av -
782

Sista dagen i Wien. Vi ökade på tempot och körde 6 timmar konstmuseum. Vi gick till Belvedere som är ett gammalt palats som idag huserar massa konst från Romantiken , Impressionismen , Realism och  som vanligt spanade vi efter den fina trojkan Gustav Klimt, Kokoska och den främste, den ströste , Egon Schiele eller som Tinnie kallar honom ; Ögon Schiele.

Vi fick höra att det finns ett Gröna Lund liknande ställe även i Wien, men det struntade vi högaktningsfullt i.

När vi satt på Sacher Konditoriet och åt den äkta Sacher chocklad tårtan (detta ställe är det enda i världen som har det originella, hemliga receptet) då sa Tinnie;

” Mamma måste vi verkligen titta på så väldigt mycket konst?” ( Tinni är 4 år och hon pratar faktiskt sådär lite lillgammalt eftersom hennes svenska kommer bara från mig och jag är vuxen. I och med att vi inte umgås med svenska barn får mina barn inget nytt coolt modernt slang utan får hållas med min 80 tals svenska då jag fortfarande säger ” Ballt” )

Imorgon bitti sätter vi oss på tåget  till Prague!

Martina Domonkos-Klemmer
När man har bott i många länder och lärt sig lika många språk, när man har kompisar utspridda över världen, mamma och pappa i Småland, en bror i Stockholm och en syrra i Paris , då kan livet lätt bli lite splittrat . Konsten blev min Kompis och min räddning i detta kaos. Jag använder den som Karlssons Klister för att få ihop alla bitarna. Det kanske blir mitt livs mästerverk ? Skriver från Londons Notting Hill där jag bor med min Yves och våra 3 barn.

Liknande artiklar

1338

1821

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar