Det är en intensiv vecka och mycket som händer, I onsdags firade vi Kuwaits nationaldag och det var som vanligt ett multinationellt event med alla ländernas ambassadörer på plats i det fina anrika hotellet Boscolo i Prague, det kan jämföras med Grand Hotel i Stockholm.

Jag var inbjuden med plus one och det blev min lillebror eftersom att han är här nu på plats. Anledning till att jag blir bjuden till detta eventet är för att Byaman som är Kuwaits ambassadör i Prag är en vän till mig. Det är spännande att få ta del av en internationell kultur och lära sig nya seder och vanor.

Hotellet Boscolo Prague
Hotellet Boscolo Prague

Alltid när jag går på events som har anknytning till andra kulturer, brukar jag kolla upp lite fakta innan. Kuwiat är ett oljerikt land med Islam som huvudreligion Det officiella språket är arabiska, fastän engelska är vanlig. Befolkningsmängd är 2,5 miljoner människor i detta land som består mestadels av öken.

Ayman har jag känt två år nu och han har även introducerat mig till jaktintresset, det enda vi har skjutit hittills är änder, men dock. Han otroligt skicklig på detta och jag har mycket att lära mig av detta av honom.

Det är intressant med en vänskap mellan olika kulturer, i hans värld är vissa saker helt otänkbara i många fel och för mig helt normalt som att sola toppless eller som att spela fotboll som tjej. Jag tycker det är utvecklande att ungås med människor som kan lära mig nya saker och också att jag får en inblick hur andra lever livet. Finns ju inga rätt eller fel och det är det som gör det så spännande!

Natalia Folbrycht
Svensk-polska, bosatt i underbara Prag. Jag drivs av utmaningar & galna upptåg. Händer det inget, så ser jag till att det gör det! Före detta Elitfotbollspelare som alltid haft ett intresse för att göra affärer & upptäcka världen!

Liknande artiklar

1663

2073

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar