Efter ett tidigt besök hos veterinären befinner vi oss nu i lugnet.

 Jag, vovven & laptopen. Här i lugnet, även känt som mitt barndomshem trivs vi som allra bäst. Vovven för att han har fri tillgång till trädgården och blir bortskämd av mina föräldrar och jag..för att jag har fri tillgång till trädgården och blir bortskämd av mina föräldrar! Det är sann livskvalité för mig och Atlas (vovven alltså)

Det är faktiskt på det viset, jag älskar att komma hem till ”mitt” hus. Det är frihet. Kravlöst. Det är en speciell atmosfär när man kommer hem. Jag kan komma hit precis när jag vill, äta här, sova här, gå omkring i fula mjukiskläder och bara vara. Här är det en oas av kärlek. Här bedömer ingen hur jag presterat under dagen eller bryr sig om hur jag ser ut. Här hemma hämtar jag kraft, kramar, samlar visdomsord och delar skratt och tårar med min familj. Vad vore jag utan mina föräldrar och mina syskon? Utan mammas & pappas uppfostran och varsamma handledning i livet. Mammas underbara matlagning & bullbak. Hennes givmildhet och osjälviska drag. Sättet att alltid sätta oss barn i främsta rummet, alltid tillgodose våra behov innan sina egna. Eller pappas tålamod med mig och min dumdristighet i tonåren. Mitt hätska temperament och perioder med för mycket fest och alkohol. Tryggheten i att veta att han alltid funnits där när saker gått snett, alltid hämtat mitt i natten när festen tagit slut och man missat alternativa vägar att ta sig hem på. Aldrig skällt eller blivit arg för att man själv satt sig i den sitsen.

Syskonen, som man tampats med hela uppväxten. Som man avskytt, slagit, skvallrat på och som man slipats emot för att till sist bli den man blev. Som man hatat & älskat. Som man tyckt varit pinsamma men som sedan sakta övergått till att vara ens hjältar (hysh hysh!) Som man ser upp till och är stolt över. Som man har en del att lära av och vice versa. Jag kan slå fast att – Familjer är världens bästa påhitt. 

 

Liknande artiklar

1338

1821

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar