När ingen tror på dig…En underbar historia!

När ingen tror på dig…En underbar historia!

av -
1546

Jag fick en historia berättad för mig i morse av min älskade lillebror, jag hade så klart sett filmen Rocky och jag visste att huvudinnehavaren var Sylvester Stallone. Men jag vissie inte att han faktiskt skrivit manuset till succéfilmen och dessutom att det finns en väldigt fin och otrolig historia bakom den!

Sylvester Stallone höll precis att ge upp sin dröm att bli filmstjärna, väldigt vanligt bland alla som just drömmer om detta. Han liv kantades av fattigdom och det gick så långt att han faktiskt blev utslängd av sin dåvarande fru efter att han stulit smycken av henne för att skaffa pengar. Tills lut var det bara Sylvester och hans hund kvar. Stallone hade inte råd att ge sin hund mat, så han var tvungen att sälja ”sin bästa vän” för 25 Dollar utanför en lokal spritbutik. Enligt honom själv, var detta värsta dagen i hans liv.

Sylvester är så klart en karismatisk skådespelare och sitt speciella sluddrande tal, detta är en medfött förlamningsskada i hans ansiktet som gjort detta. Han fick gång nej på nej, när han gick på auditions. Han spelade dessutom endast roller i början som ”bad guy” pga just hans utseende. Han var trött på dessa roller och ville mera, han ville spela stora roller.

Han var fattig, men trodde på sig själv och fortsatte att nöta. Nöta precis som Zlatan nött tills den perfekta frisparken sitter där. Det krävs ett otroligt driv och vilja för att nöta och en tro på att om jag nöter tillräckligt mycket så kommer jag lyckats till slut.

Två veckor efter att han sålt hunden, såg han en film vilket inspirerade honom till att skriva Rocky. Han skrev hela filmmanuset på 20 timmar. Efter otaliga nej blev han tillslut erbjuden 325.000 dollar för manuset, men Sylvester hade ett motkrav till den som köpte manuset, han skulle vara huvudrollsinnehavare.  Detta nekades han och han hade inga tankar på att sälja manuset utan att han var garanterad rollen i den. Tillslut kom parterna överens om att ge Stallone huvudrollen i Rocky och betala honom 35.000 dollar, men då fick Sylvester också leta efter investorer till filmen. Anledning till priset blev så långt var också att han fick svaret att den som köpte manuset inte trodde på honom som huvudrolls innehavare. Sylvesters svar på detta var för honom glasklart: Jag tror på mig själv i detta och det är det som spelar någon roll!

Det första han gjorde när han fick betalningen för filmen var att han köpte tillbaka sin hund som faktiskt är med i Rocky filmen också. Detta är en väldigt fin historia med mycket sense moralen i den här historian är att man ALDRIG skall ge upp om du tror på något! Motgångar formar oss och våra liv och framgångar förgyller livet! Viktigt att tänka på när man är i motgången!

Och vem förutom Sylvester själv trodde på att när Rocky släpptes röjde filmen stor framgång. Den spelade in 225 miljoner dollar och vann i 3 kategorier på Oscarsgalan. Förmodligen ingen förutom han själv!

 

 

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar