Chanser kommer sällan av en slump, de skapas av dig själv!

Chanser kommer sällan av en slump, de skapas av dig själv!

av -
2274

Då har European Media Partner lancerat sin fjärde upplaga av sin tidning ”Vår nya Kvinnohälsa”, den kom ut igår med Svenska Dagbladet och det är en bilaga som är inspirerande med många bra tips och bra artiklar! :)

Hela tidningen kan ni läsa digitalt här:

Vår nya Kvinnohälsa från 29/1-2015

På sidan 4 hitta ni hur jag bytt inriktning från elitsatsande fotbollspelare till det jag gör idag…

Jag kommer inom kort att skriva om hur jag jobbar och jobbade med att hitta en identitet efter en elitsatsning.

Om ni inte kan läsa artikeln här (texten är liten) så kommer hela artikeln här:

Natalia Folbrycht har spelat fotboll på elitnivå i stor del av sitt liv. Både på hemmaplan i Malmö FF och senast ibland annat Sparta Praha. För några månader sedan bestämde hon sig för att sluta, men hon är inte sysslolös för det. Nu bloggar hon om träning och karriär för Magasinet Kvinna och jobbar dessutom hon på den globala gymkedjan WorldClass, där hon ansvarar för Tjeckien.

– Jag jobbar som PT och COO, och driver och utvecklar gymmet tillsammans med Ulf Bengtsson, som är grundare av alla WorldClass runt om i världen, säger Natalia Folbrycht.

För Natalia har träningen alltid varit självklar del i livet, och något hon för länge sedan beslutade sig för att satsa på.

– Min träning har alltid funnits där. Jag kommer ju från fotbollsvärlden, och spelade tidigare på elitnivå, så träningen har alltid varit ett intresse. Jag har lyckats kombinerade både ett yrkesliv inom träning och ett privatliv. Precis när jag hade slutat med fotboll, kunde jag känna att det var svårt att veta vem jag var utan fotbollen. Det hade ju varit en så stor del av mitt liv. Men nu har jag hittat en bra balans, sen jag började jobba med WorldClass har jag utvecklats väldigt mycket.

Att flytta utomlands till ett okänt land har såklart varit en utmaning för Natalia, men hon tror på att röra sig utanför sin comfort zone, och ta för sig av det man vill ha i livet.

– Jag har det nog lite i mig. Mina föräldrar skickade mig till USA när jag var tolv, för att lära mig språket. Därför har jag nog haft lätt att anpassa mig, utan att känna mig rotlös. Men det handlar också om hårt arbete, säger hon.

 När bestämde du dig för att satsa på träningen?

– Jag har aldrig behövt bestämma mig, utan det har varit helt naturligt för mig. Men det blev tydligt vad jag ville satsa på när jag gick på gymnasiet, i samband med min satsning i Malmö FF.Hur lyckas man med sin träning?

Hur lyckas man med sin träning?

– Man måste hitta egna, realistiska mål, och inte gå från 0 till 100 med sin träning. Det tar ju ett tag att anpassa sig. Det är också viktigt att hitta ett bra ställa att träna på, där man känner sig bekväm. Allt passar inte alla. Sen är det ju så att man faktiskt måste välja bort vissa saker när man börjar träna Och det kan vara ett stort steg för många. Därför måste man lära sig att planera! Att träna betyder inte att man tränar när an får tid. Bestäm vilka dagar i veckan som är träningsdagar, och gå och träna på de dagarna. Om man inte har tränat förr, måste man få en lagom rutin, till exempel två till tre gånger i veckan. Det brukar dessutom vara en bra början att ändra sin kost. Men även här måste man hitta en bra balans, som passar. Men det blir fel om man börjar sätta upp förbud, man måste kunna belöna sig själv också.

 Vad betyder träning för dig?

– Det byter energi, styrka och väldigt kul! Det gör att jag mår bra. Och klarar mitt höga tempo. Jag skulle inte orka annars.

 

 

Livet är full av möjligheter, det gäller bara att se dem, men tänk på att chanser sällan kommer av en slump, de skapas av dig själv!

annons:

1 Kommentar

Lämna en kommentar