Öland kallas för solens och vindarnas ö och är en perfekt destination för en sommarsemester i Sverige. Du tar dig enkelt hit från Kalmar via Ölandsbron och sedan vidare till din destination. Du kan välja att bo på hotell, på ett vandrarhem eller hyra en stuga. Det finns även gott om campingar om du föredrar det. Här kommer tips på vad du inte får missa under din semester på Öland.

Sevärdheter på Öland

Något du absolut inte får missa när du är på besök på Öland är Borgholm och dess slott. Det är en av Ölands populäraste turistattraktioner och under sommaren kommer flera stora artister hit för att uppträda. Det anordnas även andra evenemang här bland ruinerna.

Öland är också hem till två speciella fyrar som står på varsin sida om ön. Sveriges högst fyr kallas Långe Jan och återfinns på Ölands sydligaste udde. Gå gärna upp i fyren och njut av den fantastiska utsikten. Södra Öland är också en populär plats för fågelskådning. På norra delen av ön hittar du fyren Långe Erik.

Om du gillar shopping ska du bege dig till Färjestaden. Här hittar du bland annat Ölands köpcentrum med en rad olika butiker och matställen. Du kan också göra ett besök på Paradierkstaden som är ett keramiskt centrum. Här kan du fynda vacker keramik och vackra glas.

För barnfamiljen

Om du söker efter en fartfylld aktivitet tillsammans med barnen kan vi varmt rekommendera att köra go-kart i Borgholm. Här kan ni tävla i gokart och njuta av en trevlig dag. Det finns både hjälm och nackskydd i flera olika storlekar.

En annan aktivitet som vi kan rekommendera är Eketorps borg som bjuder på massor av kul för hela familjen. Här kan di se er omkring på egen hand eller ta en guidad tur. Det finns även ett fik om ni blir hungriga.