Med tanke på den rådande situationen i världen är det allt fler som väljer en semester på hemmaplan. Och faktum är att det finns så otroligt mycket att se och uppleva i vårt avlånga land. Varför inte ta en tur ner till Skåne och Sveriges tredje största stad Malmö? Om du gör det får du inte missa att ta en fika på något av dessa kaféer i staden.

AB Småland

Detta är inte bara ett kafé, det är också en fantastisk butik med både mode och inredning. Slå två flugor i en smäll och shoppa och fika samtidigt. Själva fiket är otroligt grönt och härligt och ger en väldigt bohemisk känsla. Det ligger precis i närheten av Triangeln så du kan enkelt ta dig hit. När du fikar här delar du bord med andra besökare vilket förstås är väldigt mysigt. Du kan även luncha eller äta frukost. Allt som serveras är ekologiskt och närproducerat. De har både veganska och glutenfria alternativ. Ett solklart måste när du är i Malmö.

Slottsträdgårdens café

Malmös slottsträdgård ligger precis vid havet och har ett härligt kafé med en magisk uteservering. Här kan du slå dig ner och äta en ekologisk lunch, ta en fika eller bara ett glas vin. Du kan bland annat välja mellan soppa, smörgåsar och sallader. Detta är en naturlig samlingsplats för Malmöborna när det är vackert väder. Men var snabb för de flesta platserna blir upptagna fort. De har både vegetariska och veganska alternativ.

Noir Kaffekultur

Precis bakom Lilla torg hittar du denna pärla med stolarna vända ut mot gatan. Ta en fika och se på folkvimlet som går förbi. Ta en espresso eller varför inte en cappuccino och njut av en stunds lugn och ro. Något som är originellt med detta kafé är att du inte får ha laptops på borden.