Går du med funderingar om att flytta utomlands en kortare eller längre period? Du kanske vill uppleva nya kulturer, uppleva mer värme, bryta mönstret i vardagen eller bara uppleva ett riktigt äventyr. Oavsett anledning så finns det mycket att tänka igenom innan du tar ditt beslut.

Välja rätt land

Reser du som ensam kvinna så är det speciellt viktigt att du kollar på hur tryggt landet är som du vill flytta till. Kommer du kunna röra dig fritt utan att känna oro?

Visum är också en stor fråga. Att flytta inom Europa, speciellt inom Schengen är väldigt enkelt numera men om du vill uppleva annorlunda kulturer som tex Asien eller Sydamerika så kan det krävas mer efterforskning. Alla länder har olika krav för att kunna få visum.

Vad har de för språk? Behärskar de engelska eller kommer du behöva ta språkkurser redan innan du reser?

Jobb, ekonomi och valuta

Om du vill flytta runt mycket och resa och göra det lätt för dig så är det klokt att skaffa bitcoin.

Bitcoin är en global digital valuta som du lätt kan lära dig mer om hos https://kopa-bitcoin.com/kurs innan din resa. Det är alltid bra att spara ihop till en buffert innan du reser, du vet inte säkert hur mycket allt kommer kosta i ditt nya hemland och oförutsedda kostnader kan alltid förekomma. Ladda upp med så mycket du kan, i vissa länder kan det ta ett litet tag innan du får tag på ett jobb. Onlinearbete är ett bra alternativ, då behöver du inget mer än en laptop för att få en inkomst.

Det är också klokt att spara pengar. Detta kan du göra i aktier eller certifikat hos Avanza. Ett certifikat man kan använda för att tjäna pengar när bitcoin går upp i värde är Bitcoin aktie certifikat hos avanza.

Socialt liv

Det finns ett väldigt utbrett globalt expat nätverk där det är lätt att få nya vänner i olika länder.

Vill du verkligen lära dig kulturen så ska du istället lära känna lokalbefolkningen. Gå med i föreningar, ta kurser och upptäck ditt nya hemland. Åk runt så mycket som möjligt, prova spännande mat och passa på att njuta av äventyret!