Rör inte någonting, och gör det Tyst!

Rör inte någonting, och gör det Tyst!

av -
860

Mina barn har hängt med på konst utställningar sen dom låg i magen faktiskt. Sen flyttade dom ut i BabyBjörnen och har väl lärt sig att konst är sånt man hänger med…

Jag frågar inte mina barn om dom vill gå på konstmuseum, vi bara gör det. Varken jag eller dom vet ju i förväg om utställningen kommer att vara rolig eller inte. För att få till en rolig show  får man  liksom lägga till lite historier om konstnären och berätta om vad som gör deras stil unik . Allt som oftast hittar man en eller annan snopp och lite bröst och det gör det hela lite roligare och fnissigare. Oftast har barnen mycket roligare kommentarer än de vuxna, som ska låta viktiga och insatta. Barnens sätt att titta är rent och oförstört. Dom tittar med kroppen och har inga förutfattade meningar eller kritiska infallsvinklar. Jag tror Picasso målade till barnen i oss alla , han brukade ju säga att hans eviga mål var att kunna måla med ett barns naivitet.

Det enda som ät en aning jobbigt är att man verkligen inte får röra konst ochj det enda barn vill göra är att gå fram med sina små smutsliga fingrar och känna och klappa och ta och förstå.

Idag förklarade Tinnie att när hon har utställning en dag ska alla få röra all  hennes konst hela tiden.

Martina Domonkos-Klemmer
När man har bott i många länder och lärt sig lika många språk, när man har kompisar utspridda över världen, mamma och pappa i Småland, en bror i Stockholm och en syrra i Paris , då kan livet lätt bli lite splittrat . Konsten blev min Kompis och min räddning i detta kaos. Jag använder den som Karlssons Klister för att få ihop alla bitarna. Det kanske blir mitt livs mästerverk ? Skriver från Londons Notting Hill där jag bor med min Yves och våra 3 barn.

Liknande artiklar

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar