Har man inte att göra, så skaffar man sig…

Har man inte att göra, så skaffar man sig…

av -
890
Fina kistan inköpt på loppisen i Förslöv!

Som jag skrev tidigare så har jag varit i Skåne en vecka, både i Torekov och Ystad. Jag lovade med att komma med uppdatering vad jag gjort där, här kommer den! Det var som vanligt varit full rulle och målet med resan var att köra projekt: RENOVERING! Har man inte att göra så hittar man helt enkelt. Tanken var att vi skulle ta det lugnt dessa dagarna, pyssla lite, måla osv och träna och njuta av ett vintrigt Skåne…

Det blev 9 dagar av stress, långa dagar och massa fix!

Det var min kompis familjs lantställe i Torekov som inte hade fixats på ett tag (typ 20 år…) och jag var där för första gången i somras var jag där och såg direkt potentialen i stället, så jag kläckte idén i höstas och sedan slog vi sak i saken nu.  Man kan säga att det kliade i fingrarna…Vi började med att vända upp och ner på hela stället, jag gillar att göra allt från grunden och 100%, inga quickfixes alltså. Så ut med det gamla och sortera upp allting och likaså förrådet, så att man har stenkoll på vad man sätter in i det sen. Långa dagar och sena nätter! Som tur är hade vi vår vän Gustavs familjehus som vi lånade ett par dagar och kunde komma ”hem” till och sova ett par timmar innan nästa dags fix skulle genomföras. Är så tacksamma för att vi fick låna huset av er, tack Familjen Sellert!

Våra pauser bestod av att  köra på loppisjakt och hittade massa fint! Jag älskar loppisar och Bjärehalvön är mina hemtrakter, så jag känner till varenda by där. På Förslövs loppis hittade vi denna fina kistan på bilden, tung som bly, men in skulle den i stora skåpbilen vi lånade av in bror och hans familj, sen var den på plats utanför huset som en förvaringsplats. Kistan kostade endast 400 SEK! Bilen kom till så stor nytta och så bekvämt att kunna köra och slänga allt gammalt skit på tippen, älskar att rensa och slänga!

Vi rev ner tapeterna innan vi skulle måla, det var bara det att där var 3 lager tapet, så det tog sin tid, efter det skulle det spacklas och målas (detta fick vi hjälp av 2 duktiga killar). Vi bytande ut dörrar, målade karmar, oljade bord och stolar, bytande lampor, inredde…

 

Detta tog tid, lager efter lager skulle bort...
Detta tog tid, lager efter lager skulle bort…

Sedan blev det så klart inköp på IKEA, Bauhause, Np Nilsson (lokal byggvaruhandeli Bjärredsområdet), Lågprisladan ( tips! man kan verkligen hitta massa fina saker till ja precis som affären heter lågprisladan ;) ) Emellan fixet så lagade vi lite god mat så som en härligt mustig hjortgryta gjord på rödvin, enbär, lingon och massa goda rotfrukter. Jag lagar sällan mat hemma i Prag, så jag njöt verkligen att få stå vid spisen och laga alla goda möjliga maträtter! Som tur är bor min Världens bästa moster i Torekov med och min mamma var och hälsade på i Torekov, samtidigt som vi var där, så vi fick både underhållning och massa god mat av dem med. De är som piff & puff (vi kallar dem det, precis som i Kalle Anka på julaftons tecknade filmen), de skrattar alltid, hittar på hyss som tonåringar när de är ihopa och älskar både god mat och mycket vin! Med dem vet man aldrig vad som kan hända :)

Är också evigt tacksam för min fina moster som alltid är så gästvänlig när man är i Torekov, hon är utan tvekan bästa mostern man kan ha och hon är som min extramamma!

Hjortgrytan var fantastiskt god!
Hjortgrytan var fantastiskt god!

Vi hann med ett besök i Ystad som en avslutning på veckan också och hälsade på mina två ögonstenar som jag älskar mest i hela världen. Nicky och Emilia, min brors barn som jag är väldigt nära och alltid när jag är i Skåne så passar jag på att busa med dem en dag.  Det blev god middag med vilt på menyn igen och sedan en väldigt trevligt kväll med familjen! De är fantastiska och jag längtar efter dem, när jag är hemma i Prag!

Summa kardemumma, så var det intensivt och vi var trötta efter så kallade 9 dagars semester, men nu i efterhand så är det tokfräscht nu och fint! Det är ju alltid så efteråt, att man är glad att man gjorde det. Detta var en av de mindre renoveringarna jag gjort, dock blev resultatet sån skillnad! Jag har ju gjort ett par renoveringar förr och även byggt ett hus, så jag vet vad jag pratar om…

Nu skall bara småsaker fixas, sedan skall det njuta sav att vara där uppfräschade stället och så kan bara vara ett par dagar om man vill.. och att göra ”ingenting”… Skulle min kompis läsa den meningen, så hade kommentaren genast varit ”vi får se hur länge det håller för dig…”som sagt jag gillar ju när det händer grejor och gör det inte det så ser jag till att det gör det :)!

Nedan ser ni lite bilder av resultatet, så nöjda! :)

Före:

IMG_3688
IMG_3693 IMG_3699

 

IMG_3681

Efter:

IMG_3731IMG_3723IMG_3726IMG_3730IMG_3724IMG_3729IMG_3717

Så trevligt att se efter bilderna! Det är bara att köra liksom när man får för sig en idé! :)

Det enda som begränsar oss är vår egen fantasi eller lättjan, allt annat kan man lösa om man bara vill riktigt mycket :)

Som ett ordspråk gammalt ordspråk säger: Hard work, pays off! :)

 

 

Natalia Folbrycht
Svensk-polska, bosatt i underbara Prag. Jag drivs av utmaningar & galna upptåg. Händer det inget, så ser jag till att det gör det! Före detta Elitfotbollspelare som alltid haft ett intresse för att göra affärer & upptäcka världen!

Liknande artiklar

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar