Hallands väderö – Som en Medelhavs pärla

Hallands väderö – Som en Medelhavs pärla

av -
1320
Man kan lät tro att man är i Medelhavet

Hallands Väderö är namnet till trots en skånsk ö i Kattegatt, i Torekovs socken i Båstads kommun i nordvästra Skåne. Ön har unika natur- och kulturvärden och är sedan 1958 klassad som naturreservat. Dessutom har den ett milt klimat, där nederbörden är mindre och solskenstimmarna fler än fastlandets. Solen skiner alltid på ”ön”, så vi brukar åka ut på havet till ”ön” som vi kallar den, även om det är mulet i Torekov.

Som i Pripps blå reklamen...
Som i Pripps blå reklamen…Jag & Steph njuter av en dag på havet.

Detta är en av mina absoluta favoritplatser i hela världen. Jag fick ett par dagar där ute, vi åkte ut med min vän Steph och bara njöt av solen och guppa på havet. Vattnet är kristallklart och det finns ett lugn här som jag inte hittar någon annans stans.

Man kan välja att lägga till vid klipporna och sola och bada eller ända in på badstranden. Man kan också vandra på ön, fastän den inte är stor. Det finns också många ovanliga svampar och lavar. Där finns endast 4 hus på ön som ägs av Svenska Kyrkan, som fungerar som uthyrningshus, hur man bokar kan du finna ut här.

Denna magiska ö, jag älskar den!
Denna magiska ö, jag älskar den!

En turbåt från Torekov trafikerar Hallands Väderö under sommarhalvåret och vid dess ordinarie hamn, Sandhamn på Hallands Väderö finns ett kafé. Dessa båtturena går från Torekov hamn, men det gäller att vara i god tid om det är fint väder, köerna är riktigt långa då, alla vill till ”ön”…

Har du vägarna förbi, så missa inte att ta en tur ut till ön!

Liknande artiklar

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar