Vänskap för mig

Vänskap för mig

av -
1388

De senaste dagarna har varit som en känslomässig tumult! En tsunami som svept över mig, i mig och utmanat mig! Var är uppåt, vart är botten, marken och vilken riktning ska jag välja? Mörkret och botten eller ska jag söka mig mot ljuset och nå marken ovanför vattnet, upp mot ytan och andas ut, simma till en trygg plats, ifrån virvlarna och suget i vattnet, det våta, det grumliga och det okända? Ibland så känns det som om att någon verkligen testar mig, prövar mina gränser, ideer om mig själv och andra och tänker att nu är det dags att rubba Jessicas lilla bubbla, pierca hål på den och se vad som händer? Är hon stark nog, vet hon verkligen vem hon är, vad hon tror på och att hon lever det liv hon vill leva? Älskar hon verkligen, på riktigt, väljer hon och är det hennes beslut, eller någon annans? Står hon stadigt, med ett lugn och trygghet, är hon verkligen så lugn som hon tror och öppen och sårbar? 

När människor i vårt liv, nära relationer som vi värderar högt, som vi känner tacksamhet över och kärlek till, när vi inser att bara jag själv i min egna värld har haft en helt annan känsla kring denna relation än den andre och att mina förväntningar bara suddat ut den sanna bilden, den sanna relationen. När jag satt ett värde, en förväntan på vad vänskapen betyder för mig och blir sårad på grund av dessa förväntningar när den andre har en helt annan värld och värde kring vår vänskap. Hur möts man igen eller hur släpper man taget? Vilket värde har denna vänskap för att fortsätta? Och varför ska den fortsätta? I dessa lägen är det enkelt att landa i sina mönster, gamla beteenden och göra det man vet. Jag, jag flyr, försöker undvika konflikt, uppriktigheten och att säga vad jag verkligen känner. Jag flyr istället, till tystnaden, undviker att mötas öga mot öga och väntar ut, väntar ut tsunamin och håller mig fast i något, kvar i det våta grumliga och okända och bara håller hårt och väntar på att vågorna, virvlarna ska stanna upp och lugnet ska komma. Denna gång, för att prova något nytt, ska jag, ta sikte mot ljuset och ytan, kämpa och göra mig hörd, ropa på hjälp och göra vad som behövs för att kommunicera, vilja känna och känna kraften av att vilja leva! 

Just nu går en av mina nära vänner igenom en otroligt tuff period i sitt liv och allt jag vill är att vara den vän som hon behöver just nu. Jag tar mitt ansvar över vår relation och är lyhörd, vaken, öppen och tacksam över vår vänskap. Jag känner så mycket kärlek och glädje över allt vi har delat och allt vi gått igenom. Och jag vet att vi kommer gå igenom så mycket! Min vänskap till dig är som ett träd, stora, starka rötter, många grenar, åt alla möjliga håll och en rejäl stam som står emot vatten och vind! Här vill jag att du ska kunna vila, uppe bland grenarna, bladen och blommorna! Känna dig lugn och trygg även om du har en tsunami inombords. 

Dagens meditationskort
  
Mamma och pappa hälsade på några dagar och hjälpte till att underhålla och älska vovvisarna
  
på fredagskvällen provade vi avsmakningsmenyn på Farang! jättemätta och underbart gott! Tyvärr blev vår vän matförgiftad så nu vet vi inte om vi vågar gå tillbaks!?
  
färg på väggarna och golvet nyslipat! nu närmar det sig!!
  
målar turkost i köket! älskar turkos som är kreativitetens färg och passar utmärkt i ett kök där kreativiteten ska flöda!
  
älskar tulpaner och älskar färg! dessa står vackra i parken nedanför oss och jag uppskattar varenda en av dem! tillsammans blir de en helhet!
 

Jessica Gambhira Bergström
Född i Sandviken, cyklade överallt, cyklar fortfarande! Flyttade till London efter destruktiva tonår och bandymålvaktskarriär. Stannade 12 år i Englands huvudstad och utbildade mig inom personlig träning, inredning och arkitektur, scenografi och till bildterapeut. Vann det prestigefyllda The Linbury Prize och ett kontrakt med The Royal Court Theatre och The National Theatre. Arbetade som bildterapeut inom rättpsykiatrin. Vinner tävlingen She's Got The Look och får kontrakt med KappAhl och Mikas. Öppnar cafe på Riddargatan nu i april 2015 med fokus på ekologiska råvaror. Slutar aldrig måla och ställer ut!

Liknande artiklar

97

1762

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar