Tvivel, prestationsångest och kärlek

Tvivel, prestationsångest och kärlek

av -
1543

Vill inte känna stress, vill inte vara negativ, vill inte vara frånvarande! Och när jag känner detta ”vill inte” så växer det på något sätt starkare inom mig, etsar sig fast, kliar lite extra i min kropp i mitt nervsystem. Istället för att försvinna, sväva bort och aldrig komma tillbaka. Det är som om att detta ”inte” vill påminna mig om att det inte är någon ide, att försöka så mycket, inte vilja så mycket utan att istället släppa dessa ord, släppa taget om dem, genom att acceptera dem, de finns där, i mig och min kropp och min känsliga kropp, som ryser, reagerar, vid ord, minnen, reaktioner och energier. Och detta är så bra för mig att bli medveten om, min känslighet, och min vilja att inte vilja! 

Idag öppnade vi äntligen vårt cafe, efter ångestfyllda nätter, dagar, av att prestera, klara av,  de drömmar vi har! Och fortfarande stanna i glädjen, passionen, skapandet och i närvaro. För det ska ju inte vara en prestation, att glädjas, vara närvarande, det ska ju vara att bara vara, utan stress, utan prestation och i kärlek. 

Oj vad jag kämpar i mitt huvud just nu, fajtas med mina ord, mina tankar och försöker övertala mig själv att inte känna, inte, inte, inte, när jag istället inom mig, vet, i hela min kropp att det enda jag kan göra, är att krama, busa, känna vovvarna, ta emot kramen från mina närmaste, älskade och bara njuta, tacka, ge, dela med mig och älska! 

 

I torsdags så plåtade jag för Lantliv och temat var kräftskiva! älskar kräftor och kände mig riktigt hemma i skärgårdsmiljö och ensamfest med alla kräftor bara till mig;)
  
En av bilderna från Bretagne och Yves Rochers Eco spa! Bilden är tagen av den fantastiske fotografen Lars Jansson
  
Fick lära mig att ro eka i blåsväder på Lantlivsplåtningen!
  
Lite extra ljus hjälper alltid!
  
Moa och Andreas gifte sig i lördags och vi hade äran att få närvara på denna magiskt kärleksfulla fest!
  
Råsafter och mycket sockerfritt och vetemjölsfritt på Lilla Ekot!
  
Små färgglada nyttiga smörgåsar!
 

Jessica Gambhira Bergström
Född i Sandviken, cyklade överallt, cyklar fortfarande! Flyttade till London efter destruktiva tonår och bandymålvaktskarriär. Stannade 12 år i Englands huvudstad och utbildade mig inom personlig träning, inredning och arkitektur, scenografi och till bildterapeut. Vann det prestigefyllda The Linbury Prize och ett kontrakt med The Royal Court Theatre och The National Theatre. Arbetade som bildterapeut inom rättpsykiatrin. Vinner tävlingen She's Got The Look och får kontrakt med KappAhl och Mikas. Öppnar cafe på Riddargatan nu i april 2015 med fokus på ekologiska råvaror. Slutar aldrig måla och ställer ut!

Liknande artiklar

263

1837

annons:

1 Kommentar

Lämna en kommentar