Till min starka, fina, modiga vän

Till min starka, fina, modiga vän

av -
1231

Vilken dag! Denna dag kommer jag aldrig glömma, dagen mitt i maj, när solen skiner och jag tittar på världen lite annorlunda, på nytt, när jag följer min vän till sjukhuset. Träden, himlen som tittar på oss från sjukhushissen, livet som lever där utanför och här står vi, tillsammans, rädda, oroliga, med så mycket i kroppen som bara reagerar, på minsta rörelse, ljud, doft och vad vi ser. Det snurrar i mitt huvud, jag känner mig yr, lätt på fötterna, känner knappt mina fotsteg. Förstår inte, att en solig dag i mitten på maj, skulle vi stå här, min fina, starka, modiga vän, titta varandra i ögonen och verkligen se varandra, mötas och dela denna oerhörda smärta. När läkaren förklarar, lugnt och försiktigt, att han har ett schema, en plan om hur de ska hjälpa och försöka ta bort det som inte ska vara i kroppen, det som förstör, bryter ner, genom att behandla med gifter, nya gifter för kroppen, och alla dess biverkningar. Och där sitter vi, tillsammans, och på något sätt, ganska tomma, och tittar på varandra och jag minns hur vår resa varit, med varandra, utan varandra och att nu spelar det ingen roll längre, allt som har hänt har hänt och nu är vi här, bredvid varandra, sittandes i stolen på det stora sjukhuset, med läkaren som vill hjälpa och min hand på min fina, starka, modiga väns rygg och idag är den första dagen för oss, för något nytt, för en förändring, för att titta på varandra, på världen med nya ögon, med tacksamhet och kärlek. Tack du starka, fina, modiga vän! Jag älskar dig! 

dagens meditationskort
  
det blev en eftermiddag i bilen, till Tallbo, vid Kungsberget och hänga tavlor till lördagens vernissage vid Ecke Hedbergs konstnärshem
  
underbar miljö, och all stress som funnits under dagen, försvann för en stund och jag kände mig ren, tom, varm av solens strålar
  
vernissage på lördag, kl.13-17
  
varmt välkomna till Timmerstugan!
  

Kärlek från mig! 

  

Jessica Gambhira Bergström
Född i Sandviken, cyklade överallt, cyklar fortfarande! Flyttade till London efter destruktiva tonår och bandymålvaktskarriär. Stannade 12 år i Englands huvudstad och utbildade mig inom personlig träning, inredning och arkitektur, scenografi och till bildterapeut. Vann det prestigefyllda The Linbury Prize och ett kontrakt med The Royal Court Theatre och The National Theatre. Arbetade som bildterapeut inom rättpsykiatrin. Vinner tävlingen She's Got The Look och får kontrakt med KappAhl och Mikas. Öppnar cafe på Riddargatan nu i april 2015 med fokus på ekologiska råvaror. Slutar aldrig måla och ställer ut!

Liknande artiklar

235

1809

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar