Slåss, fly eller spela död

Slåss, fly eller spela död

av -
1246

Min kropp och mitt huvud har svårt att samarbeta ibland, vara öppna för varandra, lyssna till varandra och synka, samarbeta, höra samman. Mitt huvud svävar så lätt iväg och bestämmer väldigt mycket av mig, mina val jag gör och de beslut jag tar. Min kropp låser sig, i tystnad, i stillhet, men mer en stillhet av förstelning än ett stilla lugn och ro. Orden i mitt huvud maler på, utan egentligen något riktigt syfte utan fyllda av en historia, av mönster och minnen och beteenden. Min kropp stannar upp, isolerar sig, slutar på något sätt att förmedla, det jag vill höra. Min kropp talar istället om för mig att min energi har lagts på förvaring, mitt försvar, mitt förvar, skyddar mot allt som kan få mig att börja känna, fysiskt känna, beröring, närhet, sårbarhet. Jag spelar död istället, som haren gör för att överleva. 

Jag är så tacksam för min kropp, och jag vill lära känna min kropp, lyssna, känna, kommunicera med min kropp, älska min kropp. Ett steg i taget, små små steg, utav lyhördhet, inkännande, beröring, öppenhet, släppa taget av rädslan, rädslan att bli invaderad och rädslan av att bli älskad.

   

Var hemma i Sandviken och barndomshemmet i helgen och rensade gamla leksaker. Samlade tydligen på katter när jag var yngre! Och helt fantastiskt att först komma ihåg dem när man såg dem! De finns där någonstans ändå, mina minnen .
  
Mamma gick upp halv fem på söndagsmorgon för att baka massa goda bakverk till Lilla Ekot. Jordgubbspaj, morotskaka, kardemummabullar och chokladbisqvier blev det! Tack mamma!
     
Imorgon har vi catering igen och det är så roligt att vara kreativ, dekorera, bjuda på nyttigt och gott och möta inspirerande människor! Tack!
  

Söndagskvällen i solen med nära kära vänner! Tack för att ni finns i mitt liv!
 

Jessica Gambhira Bergström
Född i Sandviken, cyklade överallt, cyklar fortfarande! Flyttade till London efter destruktiva tonår och bandymålvaktskarriär. Stannade 12 år i Englands huvudstad och utbildade mig inom personlig träning, inredning och arkitektur, scenografi och till bildterapeut. Vann det prestigefyllda The Linbury Prize och ett kontrakt med The Royal Court Theatre och The National Theatre. Arbetade som bildterapeut inom rättpsykiatrin. Vinner tävlingen She's Got The Look och får kontrakt med KappAhl och Mikas. Öppnar cafe på Riddargatan nu i april 2015 med fokus på ekologiska råvaror. Slutar aldrig måla och ställer ut!

Liknande artiklar

235

1809

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar