Så svårt och rädd för förändring

Så svårt och rädd för förändring

av -
1191

Känner mig lite ledsen att lämna stugan idag, efter fina dagar av midsommarfirande, solsken, långt gräs, grillning, dans och närvaro av varma, fina vänner. Hundarna som springer runt i trädgården och fåglar, i luften och i sjön. Spindlar och mygg, och inga ormar!! Det är alltid jobbigt med förändring, byta miljö, byta roller, ändra rutiner, även om de varit korta och nya. Att lämna, ta avsked, är för mig svårt, känslosamt och något jag ofta försökt undvika. 

Jag sov, sov nästan hela bilresan tillbaka till Stockholm, till lägenheten, helt slut och också så skönt att låta kroppen ställa om, ställa in, för ny rytm, nya tider, ny aktivitet. Lämna de dagar som varit med glädje och tacksamhet istället för en känsla av att vilja ha, vilja mer. Det är så lätt att fastna, så lätt för mig att fastna i samma mönster, bli bekväm, känna mig trygg, och känna mig rofylld. Och denna trygghet, som kanske egentligen bara lurar mig, genom att få mig att tro att samma, rutiner, mönster, allt jag känner igen är lika med tryggt. För denna trygghet, som jag egentligen behöver och känner när den är sann, på riktigt, den tryggheten finns inom mig, var jag än är, i nya möten, i brutna mönster, när jag vågar, när jag säger hej då, när jag sätter mig i bilen och byter plats, den tryggheten, min intuition, min kropp vet, att allt jag kan göra är att öppna mitt hjärta och känna tillit.

 

En av bilderna från plåtningen för Yves Rocher i Bretagne.
  http://www.mynewsdesk.com/se/yves-rocher/pressreleases/yves-rocher-presenterar-photo-shoot-med-jessica-bergstroem-i-franska-hembyn-la-gacilly-1178544
Ganska häftigt att se sig själv på stor affisch i Valbo köpcentrum! där jag spenderat många helger under min uppväxt.
  
Midsommardukat för sillunch i glashuset.
  
Min kära exkollega Robban och hans fru Karin och deras dotter Vera firade midsommar hos oss!
    
Söndag och tillbaks i Stockholm. Imorgon är det full fart på Lilla Ekot igen och ikväll firar vi att vi tagit ett stort beslut som kommer förhoppningsvis innebära en stor förändring i vårt liv.
  
Kärlek kärlek kärlek och healing! Tack!
 

Jessica Gambhira Bergström
Född i Sandviken, cyklade överallt, cyklar fortfarande! Flyttade till London efter destruktiva tonår och bandymålvaktskarriär. Stannade 12 år i Englands huvudstad och utbildade mig inom personlig träning, inredning och arkitektur, scenografi och till bildterapeut. Vann det prestigefyllda The Linbury Prize och ett kontrakt med The Royal Court Theatre och The National Theatre. Arbetade som bildterapeut inom rättpsykiatrin. Vinner tävlingen She's Got The Look och får kontrakt med KappAhl och Mikas. Öppnar cafe på Riddargatan nu i april 2015 med fokus på ekologiska råvaror. Slutar aldrig måla och ställer ut!

Liknande artiklar

98

1762

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar