Nu är det dags att möta mitt mörker

Nu är det dags att möta mitt mörker

av -
1077

Min stukade fot har börjat läka, tack kroppen min, tack för att du visar mig, påminner mig om hur jag mår. Hur vi mår:) Tack Vida och Tarzan för att ni hjälper min kropp läka, tack för att ni vet. Ni grundar mig, målandet grundar mig, dansen grundar mig! Och påminner mig om att höga klackar inte grundar mig;) en dag i köket, provar mig fram i ingrediensernas djungel, ideer, fördomar, påhitt, myter, filosofier, om vad som är bra, dåligt, onyttigt, nyttigt, förebyggande, cancerframkallande, fettbildande…. Våra egna bubblor som vi lever i och vill blåsa ut, förmedla, dela med oss av! När vi hittat vår egen sanning om vad vi tror är bra för oss och nyfrälsta vill frälsa!

Jag vet bara att idag, har jag varit kreativ, mediterat på mitt sätt, i nuet, i köket, och känt marken, kraften i mina ben och fått nya insikter kring mina beteenden, mina mönster och befriats, ett litet tag, vaknat en stund och känt mig stark och fri och sann! Jag valde att gå ett litet steg, åt, mot det okända, mot mitt mörker och sökte hjälp, att få verktygen att möta mitt svarta. En ny fortsättning, en ny rutin, de kommande veckorna, att fortsätta vägen mot att hela, hela min kropp. En kvinna, inkännande, trygg och öppen, leder mig igenom, under, emot mig själv och hjälper mig hela min kropp. Skakigt, men det är dags nu… 

Målar till en utställning i Tallbo i slutet av maj. ”under blåbärsträdet”
  
”generationer”
  
”couple by water”
  
Besökte Mikas och bjöd på ”nyttiga” (enligt mig) morotskakor
  
experimenterar med färger även utanför måleriet, här är en grön råsaft gjord på kiwi, päron, gurka, spenat och avokado
  
nymålat! äntligen!!
  
Lchfbollar gjorda på mörk choklad och jordnötssmör
  
mangobollar gjorda på mango, aprikoser, kokos, cashewnötter och mandel
  
Tarzan tycker om ris, morötter och korv, äter inget annat just nu!
 

Jessica Gambhira Bergström
Född i Sandviken, cyklade överallt, cyklar fortfarande! Flyttade till London efter destruktiva tonår och bandymålvaktskarriär. Stannade 12 år i Englands huvudstad och utbildade mig inom personlig träning, inredning och arkitektur, scenografi och till bildterapeut. Vann det prestigefyllda The Linbury Prize och ett kontrakt med The Royal Court Theatre och The National Theatre. Arbetade som bildterapeut inom rättpsykiatrin. Vinner tävlingen She's Got The Look och får kontrakt med KappAhl och Mikas. Öppnar cafe på Riddargatan nu i april 2015 med fokus på ekologiska råvaror. Slutar aldrig måla och ställer ut!

Liknande artiklar

235

1809

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar