Min stora dag

Min stora dag

av -
841

Ok, nu har vi landat igen efter en vecka på Cabo Verde. Våren verkar har kommit till Stockholm och jag väcktes av en strålande sol genom vårt sovrumsfönster! Efter tidig landning på Arlanda (3.30) så hann vi sova några timmar innan det var dags att stiga upp, blanda ihop en färsk råsaft och några mackor surdegsknäcke senare bege sig ut för att inhandla och hämta upp alla varor som jag beställt till min stora dag projektet.

Det känns så roligt att få vara del av denna välgörenhet, känner tacksamhet att ha blivit tillfrågad och känner så mycket glädje att få vara kreativ och kunna bidra på något vis. Och det känns alltid så spännande att få se resultatet av det man planerat och förberett under en tid. Det är ju faktiskt en ganska skön känsla att verkligen kunna titta på det man presterat och känna sig nöjd och lite stolt. Särskilt när man i början har tänkt att ”hur ska jag klara av detta??”

Efter en vecka i solen, på stranden, njutandes av att inte göra så mycket så måste jag erkänna att det kommer över mig under dessa dagar att jag känner mig stressad, inte särskilt effektiv och faktiskt ganska långt ifrån nyttig på något sätt. Och det är även då som social media kan trycka på denna känsla och hjälpa till att jag känner dessa känslor lite mer! Det är ju faktiskt ganska roligt när man tänker på det hur vi människor fungerar! Antingen känner man stressen av att inte ligga på stranden som andra gör och njuta och slappa eller så när man själv gör det så känner man sig stressad över de som är så effektiva och har massor på gång gällande jobb och dylikt! Intressant att reflektera över detta!

Och nu så är jag tillbaka i effektivitetens stad och jobbar på med min stora dag och en flickas önskerum som ska bli som en ”prinsessas”. Och efter effektiva onsdagen och torsdagen, så borde vi vara klara imorgon fredag.

Sedan bär det av till Sandviken och vovvarna som väntar hemma hos mamma och pappa. Lite stugmys i några dagar innan pulsen höjs återigen inför nästa vecka!

Och jag älskar faktiskt detta pulserande i mitt liv, att ena stunden bara njuta av lugnet och att göra ingenting tills att i nästa andetag passionerat, effektivt, kreativt, inspirerad och otroligt tacksam skapa det jag vill ha runtomkring mig! Att  kunna vara närvarande i dessa kontraster får mig att uppskatta stunden för vad den är…just nu….

Tack livet, tack Sam, tack Vida och Tarzan och tack alla kära vänner och familj som finns bredvid mig!

(null)

(null)

Jessica Gambhira Bergström
Född i Sandviken, cyklade överallt, cyklar fortfarande! Flyttade till London efter destruktiva tonår och bandymålvaktskarriär. Stannade 12 år i Englands huvudstad och utbildade mig inom personlig träning, inredning och arkitektur, scenografi och till bildterapeut. Vann det prestigefyllda The Linbury Prize och ett kontrakt med The Royal Court Theatre och The National Theatre. Arbetade som bildterapeut inom rättpsykiatrin. Vinner tävlingen She's Got The Look och får kontrakt med KappAhl och Mikas. Öppnar cafe på Riddargatan nu i april 2015 med fokus på ekologiska råvaror. Slutar aldrig måla och ställer ut!

Liknande artiklar

2020

1675

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar