Jag borde varit någon annanstans

Jag borde varit någon annanstans

av -
1261

Landat i soffan hemma igen, efter fyra dygn av full aktivitet och kreativitet!

Onsdagens första del bestod av sjukhusbesök med min vän och eftermiddagen hade jag planerat att stå och preppa i köket till torsdagens cateringuppdrag. När jag väl sätter igång att börja rulla tryfflar ringer telefonen och en mansröst frågar vart jag är?!? Och plötsligt kryper en igenkännande, lite smått obekväm känsla upp att jag borde inte alls stå i köket på cafeet och rulla tryfflar, utan jag borde befinna mig någon helt annanstans!! Men var?? Jo det får jag veta ganska fort och det är i Tallbo, och Ecke Hedbergs konstnärshem, ca 20 mil härifrån. Jag är den enda av alla konstnärer som inte är där och hänger mina tavlor denna soliga onsdag och imorgon är det pressvisning. Jag hade vid den här tiden påbörjat en, utav fem olika snittar, gånger ca 60 personer! Efter en tung och overklig förmiddag med min vän på sjukhuset och med insikten att jag hade glömt bort, inte förstått, kanske inte velat minnas att jag nu stod på fel plats och måste snabbt se till att förflytta mig till ”rätt” plats, 2 timmars bilåkande härifrån! Plus hänga tavlor och åka 20 mil tillbaks innan jag kunde sätta igång med förberedelser till catering! Så först grät jag en liten tår, kände mig lite besegrad och som en svikare, men sedan så tänkte jag att nu är det meningen att faktiskt allt detta skapande, kreativiteten i mitt liv ska ge mig, tillföra glädje i mitt liv, så då är det ganska enkelt egentligen! Åka på bilutflykt, mot skogen och det okända, lyssna på musik, prata och umgås! Hänga tavlorna, åka 2 timmar till och cykla tillbaks till cafeet på kvällen, sätta på lite skön musik, ta ett glas vin, andas ut och njuta av att skapa på nytt! Hela natten om så behövs! Och tänk att när jag känner efter så skulle jag faktiskt inte välja att göra det på något annat sätt! Så nu sitter jag här i soffan och reflekterar över de senaste dygnen och inser att cateringuppdraget var fantastiskt roligt och vi fick underbar respons, fredagen åkte vi återigen till Sandviken och stugan för att hämta våra älskade vovvisar, för att sedan ha vernissage i Tallbo på lördagen. Och allt har gått som det ska och är nu tillbaks i stora staden och ska sätta mig på cykeln för att fira Moa, som har sin möhippa idag och för att hon om någon vecka ska bli fru Segerfeldt! Tack Sam för att du stöttar mig!

 

Här kommer lite bilder från torsdagens cateringuppdrag! målet är att ha så mycket ekologiskt, och inga tillsatser, vitt socker, vetemjöl eller laktos.
  
Rawsalami gjord på fikon, pumpakärnor, solrosfrön, gula russin och chili, toppad med gorgonzolakräm och äppelsalsa
  
Ärtpesto på ekologiskt valnötsbröd
  
Citrus och aprikosbollar med serrano och granatäpple
    
Passade på att trycka en musmatta av min konst när jag ändå var igång! lite mer uppiggande att sitta vid datorn då!
  
Åker alltid och besöker Ånyomagasinet när vi är i Sandviken! Fyndade ny kökslampa till stugan!:)
  
Passade på att bli inspirerad på mer än ett sätt på vernissaget!
  
Mamma och pappa kom på besök till Tallbo och Tarzan och Vida blir så glada, även dem!
Mina tavlor hänger i den lilla Timmerstugan
      
Livsnjutaren Tarzan älskar som jag att ligga i solen!
 

P

Jessica Gambhira Bergström
Född i Sandviken, cyklade överallt, cyklar fortfarande! Flyttade till London efter destruktiva tonår och bandymålvaktskarriär. Stannade 12 år i Englands huvudstad och utbildade mig inom personlig träning, inredning och arkitektur, scenografi och till bildterapeut. Vann det prestigefyllda The Linbury Prize och ett kontrakt med The Royal Court Theatre och The National Theatre. Arbetade som bildterapeut inom rättpsykiatrin. Vinner tävlingen She's Got The Look och får kontrakt med KappAhl och Mikas. Öppnar cafe på Riddargatan nu i april 2015 med fokus på ekologiska råvaror. Slutar aldrig måla och ställer ut!

Liknande artiklar

263

1837

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar