Genom frånvaro föddes närvaro

Genom frånvaro föddes närvaro

av -
1637

Nu har det gått många dagar och veckor sedan jag satte mig ned och samlade ord och meningar att dela med mig av. Nya rutiner, nya dagar och rörelser och ett val att ta ett break från nätet, sociala medier och bara vila, reflektera, vara, närvarande, här och nu, öga mot öga, mötas och påminna mig själv om kommunikationen i mina relationer. Det är så lätt för mig att bli tyst, när orden förväntas, känslorna och att uttrycka mina känslor och tankar. Det blir som en klump, ett tryck över mitt bröst, och stumheten vinner så ofta. Men kroppen min vill, och jag vill, uttrycka och dela med mig, berätta, men när jag möts öga mot öga så stannar allt, stannar jag och orden kvar, inom mig, fastnar i halsen, i mitt bröst och mitt försvar hittar svar, i tystnad, och stannar kvar hos mig. Många dagar har gått, fina, fantastiska,  fyllda av möten, relationer, upptäckter och total förvirring. Och när jag släppt taget om prestation, förväntningar, släppt taget, om så för en stund om mitt ego, och tillåtit mitt hjärta öppna sig, utan prestation, utan förväntningar och släppt in, välkomnat kärleken i mina relationer, då har jag känt närvaro och då behöver jag inte mer! Då släpper jag taget om mina behov, mina förväntningar och tar bara emot! Tack för allt som kommer till mig! 

Backgammon spelar vi alltid på semestern! Och jag är en himlans dålig förlorare! Tur att det inte händer så ofta;)
 
Soldyrkare nummer ett!! Tack solen för värmen du ger min kropp och själ!
  
Efter solresan till Turkiet besökte vi Thomas och Torsti på Ingarö! Deras kungspudel Eros hängde med mig på bryggan och inväntade fler gäster.
 
Tarzan älskar också att vara på bryggan i vår stuga och dricka vattnet i sjön.
  
Käre bror med familj besökte oss några dagar från Amsterdam och det blev middag på balkongen!
  
Sam och Charlie åkte karuseller tillsammans på Grönan och jag vågade knappt åka Blå tåget!
  
Senaste numret av Lantliv. Är det verkligen jag? svårt att känna igen mig själv! men roligt var det!
  
    
Snart öppnar Lilla Ekot igen! Vi ser fram emot ett nytt samarbete med Little art cakery:) Ekologiskt, glutenfritt och inget vitt socker! Och superduperyummy!!
  
I helgen hade vi besök av barndoms/skolvänner och det blev picknick, vin och soool i trädgården! Några var tillräckligt galna och tog ett dopp!
 

Jessica Gambhira Bergström
Född i Sandviken, cyklade överallt, cyklar fortfarande! Flyttade till London efter destruktiva tonår och bandymålvaktskarriär. Stannade 12 år i Englands huvudstad och utbildade mig inom personlig träning, inredning och arkitektur, scenografi och till bildterapeut. Vann det prestigefyllda The Linbury Prize och ett kontrakt med The Royal Court Theatre och The National Theatre. Arbetade som bildterapeut inom rättpsykiatrin. Vinner tävlingen She's Got The Look och får kontrakt med KappAhl och Mikas. Öppnar cafe på Riddargatan nu i april 2015 med fokus på ekologiska råvaror. Slutar aldrig måla och ställer ut!

Liknande artiklar

235

1809

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar