Att skriva är min meditation

Att skriva är min meditation

av -
1449

Musik, ett glas rött, myskläderna på i soffan , Tarzan sovandes på min mage och Vida bredvid men ändå ett stort nej, nej till att skriva, hitta orden för hur jag mår, var jag är, orden som beskriver var jag är, hur jag mår och vad jag känner. Att dessa ord, som på något sätt klargör för mig, vad som just nu känns så starkt i mitt liv. Hur dessa ord sätter ribban, markerar, förverkligar, det som jag så lätt kan trycka undan med tystnaden, med icke fokus, med flykt och med stress. För stress kan jag känna, lätt ta till för att slippa stanna i nuet, i här och nu och i upplevandet och tacksamheten. Med stress kan jag fly, kan jag slippa fokusera, slippa känna och slippa uppleva. Att ta till stress är en utmärkt ritual, tradition för att slippa vara vaken, öppen och sårbar. Stress får mig att stänga av, inte känna, bli frustrerad, irriterad, ofokuserad och frånvarande. Jag känner hur min energi hålls inne, stängd och omsluten av mitt behov att prestera. Prestera vad?! Prestera för vem?! Om jag inte är närvarande, öppen, sårbar i det jag gör, i mina relationer, vad har prestationen för mening? Vem vill jag vara och för vem vill jag vara? Tänk att innerst inne ändå, så vet jag att prestation inte har någon betydelse i mitt liv och att känna värde, känna att jag får stå, gå på denna mark denna jord är tillräckligt stort för mig. Tack för att mina 41:or får ta plats och får mig att känna marken när jag vill sväva iväg! Jag visste att det fanns en orsak till varför jag fick sådana rejäla fötter att stå på!:)

Förra helgen besökte vi Thomas och Torsti på deras lantställe på Ingarö. Fantastiskt vackert och fantastiska människor!
  
Vi åt lunch på Strömma och här betalar jag för hamnavgiften.
  
Nästan hela Strömma lunchgänget samlade!
  
Lilla Ekot har öppnat igen och här är vår veganlunch, edamamebiff med böntsatsiki
  
Tarzan är vår lille glädjefyllda livsnjutare och nu föredrar han att bädda med täcket på golvet!
    
Little Art Cakery levererar nu sina ekologiska små konstverk till Lilla Ekot!
  
Kantarelltoast a la Lilla Ekot
  
Ikväll hade vi en liten bjudning för redaktörerna på Blogozine. Vi bjöd på små smakprover och serverade en immunesystembooster att dricka gjord på vattenmelon, citron och ingefära!
 

Jessica Gambhira Bergström
Född i Sandviken, cyklade överallt, cyklar fortfarande! Flyttade till London efter destruktiva tonår och bandymålvaktskarriär. Stannade 12 år i Englands huvudstad och utbildade mig inom personlig träning, inredning och arkitektur, scenografi och till bildterapeut. Vann det prestigefyllda The Linbury Prize och ett kontrakt med The Royal Court Theatre och The National Theatre. Arbetade som bildterapeut inom rättpsykiatrin. Vinner tävlingen She's Got The Look och får kontrakt med KappAhl och Mikas. Öppnar cafe på Riddargatan nu i april 2015 med fokus på ekologiska råvaror. Slutar aldrig måla och ställer ut!

Liknande artiklar

263

1837

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar