Seat blickar framåt och har tagit fram en modell som är som klippt och skuren för den skandinaviska marknaden. En rejäl kombi med lite högre markfrigång, fyrhjulsdrift och snygga designdetaljer i ”crossover”-stil.

Av Mia Litström

Utseende är inte allt, brukar man säga, men det är en viktig del i val av bil. Är bilen fantastisk att köra men inte har en passande formgivning blir det inte bra – helheten är allt.

Biltillverkarna vill tilltala kunderna med aktiv livsstil och skapar därför en ny modell på ett enkelt sätt genom att höja markfrigång och lägga till exteriöra designdetaljer som plastdetaljer runt hjulhusen och, nästan viktigast av allt för oss skandinaver, fyrhjulsdrift. Då blir bilen härligt pimpad för att kunna kvala in som en ”skogsmulle”-variant och lever väl upp till de egenskaper som behövs för dem som har en aktiv livsstil.

Seat har lyckats bra med helheten genom Leon X-Perience. Jag måste säga att det är en av de finaste bilar de har gjort. Grunden är modell Leon, som nu har fått högre markfrigång, fyrhjulsdrift samt extra designdetaljer som förmedlar vad det är för typ av bil.

Markfrigången är 28 mm högre än Leon ST Kombi och fjädringen 15 mm högre, och i kombination med högre däck blir faktiskt markfrigången 172 mm. Det kanske inte låter så mycket, men det kan ge en mycket bättre framkomlighet på sämre vägar i kombination med fyrhjulsdrift. Om man utöver detta också behöver en trogen dragare får denna bil faktiskt dra upp till 1 700–2 000 kg beroende på val av motor och körkort, innehar man enbart B-körkort ligger det på 1 440–1 490 kg.

En kombi som överraskar
positivt i utseende och körkänsla.

Söker man en bil i den här klassen önskar man oftast ett rejält bagageutrymme, och detta rymmer hela
587 liter med uppfällt baksäte, och fäller man ner ökas detta till 1 470 liter, så det är en stor och rymlig kombi. Interiört upplever jag den som mycket fräsch där en av klädslarna i utbudet är brun alcantara med orangefärgade sömmar – mycket snyggt.

En kombi som överraskar positivt i utseende och körkänsla till ett bra pris, bilen finns i åtta färger där Adventure Brown ger bilen en läcker look. Finns med både bensin och dieselmotorer där priset startar på 236 900 kr för TDI 110 4Drive.

Redaktion
I Magasinet KVINNA hittar du alltid flera inspirerande kvinnor som delar med sig av sin historia och sina favorittips. Kvinnor som vågat, satsat och lyckats. Magasinet KVINNA är också en härlig mix av skönhet, mode och livsstil. Vi erbjuder en till bredden fylld tidning med välskrivna och läsvärda artiklar, reportage och spännande fotojobb med allt från de senaste makeup- och modetrenderna till historierna om de ledande modehusen och starka profilerna. Vi bjuder även på en mix av lyxiga smycken och klockor. Magasinet Kvinna Grundad år 2008

Liknande artiklar

2194

1762

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar