Av Mia Litström

108_1402pc014

Det är en liten och charmig bil som går att få med flera olika färgdetaljer och mönster. Allt för att man ska kunna ”personifiera” sin bil idag. Nya Peugeot 108 är en tuff, liten citybil.

Jag har lärt mig av mina motorjournalistkollegor att en bil inte kan vara söt, men jag måste säga att den här är faktiskt lite söt!  Det går inte att komma ifrån. Den är lite ”bulligt” formgiven i fronten vilket ger ett gulligt intryck. Bilen är 3,47 meter lång och finns med tre- eller femdörrarskaross och den charmiga karaktären på motorljudet kommer sig tack vare de 3-cylindriga motorerna.

Flera bilföretag pratar nu om att man ska kunna välja till olika designdetaljer för gör den så personlig i sitt utryck som möjligt. Roligt tycker jag, och välkomnar det med varm hand. Nya Peugeot 108 finns med åtta olika karosskulörer och dessa går att kombinera med ett canvastygtak som finns i svart, grått och lilarött, där det sistnämnda är mycket snyggt till vit kaross. Vidare kan man välja till ett så kallat designpaket för 5 900 kr som innehåller dekaler på sidan och motorhuven, backspegel- och ytterbackspegelkåpor, invändiga dekaler, textilmattor och nyckelhölje.

Pekskärmen är på sju tum och är standard till TOP! versionen där också canvastygtaket ingår. Smartphone ansluts till en pekskärm via bluetooth eller kabel för att få den avspeglad, en så kallad Mirror Screen. Vill man ha kontroll på allt bakom bilen finns backkamera som tillval.

Rolig och smidig bil att köra i tät stadstrafik som blir oerhört charmig med lite läckra mönster och färgval. Priset börjar på 99 900 kr för 1,0 VTI 3-dörrars.

Redaktion
I Magasinet KVINNA hittar du alltid flera inspirerande kvinnor som delar med sig av sin historia och sina favorittips. Kvinnor som vågat, satsat och lyckats. Magasinet KVINNA är också en härlig mix av skönhet, mode och livsstil. Vi erbjuder en till bredden fylld tidning med välskrivna och läsvärda artiklar, reportage och spännande fotojobb med allt från de senaste makeup- och modetrenderna till historierna om de ledande modehusen och starka profilerna. Vi bjuder även på en mix av lyxiga smycken och klockor. Magasinet Kvinna Grundad år 2008

Liknande artiklar

2196

2069

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar