Av Mia Litström
Med en helt ny design lyfter Toyota sin modell Aygo till nya höjder.
Med en helt ny design lyfter Toyota sin modell Aygo till nya höjder.

Detta är en bil med ett helt eget uttryck. Toyota stampar ifrån och visar att här är vår nya lilla Aygo. Deras näst minsta modell har fått ett redigt lyft och egen identitet. Magasinet KVINNA har provkört nya Aygo och lanseringen sker vid årsskiftet.

Toyota visar stolt upp sin ”lekfulla” Aygo, där designteamet har fått inspiration från den Japanska ungdomskulturen och där de kallar formgivningen J-Playful. Roligt, snyggt och annorlunda då modellen har fått sitt alldeles egna signum med krysset i fronten. Tanken är också att man ska kunna byta ut krysset. Totalt tio delar kan bytas ut mot andra färger, vilket gör att man kan få sin egna personliga touch på bilen.

Mia Litström provkörde nya Toyota Aygo som lanseras vid årsskiftet.
Mia Litström provkörde nya Toyota Aygo som lanseras vid årsskiftet.

För ett tag sedan, när de flesta små citybilarna kom, var de så enkla i sin utformning och utrustning att de knappt innehöll någon rolig teknik alls. Idag är det helt annorlunda. Nya Aygo har en pekskärm på sju tum som är integrerad i instrumentpanelen och har en backkamera till systemet som finns med redan i standardutrustningen. Mycket smidigt att ha vid backning och parkering trots att bilen är liten. Har man en smartphone går den att ”spegla” till pekskärmen.

Lika charmig formgivningen som den har på utsidan, har den på insidan där den exteriöra färgen följer upp på de interiöra detaljerna. Den roligaste körningen är helt klart i citytrafik som även är bilens rätta miljö. Motorljudet är otroligt charmigt då det är en tre-cylindrig motor och förbrukningen som ligger på 3,8 liter/100 km vid blandad körning och CO2-utsläppet landar på 88 g/km. Basversionen av Aygo börjar på 116 900 kr och som det ser ut just nu kommer den att finnas tillgänglig för Toyota Prenumeration. Ett smart och bekvämt leasingalternativ där du har kan byta bil vart annat år och därmed få möjlighet att köra en ny Toyota till fast månadskostnad.

Redaktion
I Magasinet KVINNA hittar du alltid flera inspirerande kvinnor som delar med sig av sin historia och sina favorittips. Kvinnor som vågat, satsat och lyckats. Magasinet KVINNA är också en härlig mix av skönhet, mode och livsstil. Vi erbjuder en till bredden fylld tidning med välskrivna och läsvärda artiklar, reportage och spännande fotojobb med allt från de senaste makeup- och modetrenderna till historierna om de ledande modehusen och starka profilerna. Vi bjuder även på en mix av lyxiga smycken och klockor. Magasinet Kvinna Grundad år 2008

Liknande artiklar

2160

2033

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar