Av Mia Litström
Nya Octavia Scout får dra ända upp till 2 000 kg.
Nya Octavia Scout får dra ända upp till 2 000 kg.

Fyrhjulsdrift är suveränt att ha vintertid eller om man bara vill dra mycket släp. Nya Skoda Octavia Scout kvalar gott och väl in på det och en av modellerna får dra ända upp till 2 000 kg.

Skoda gör inga radikala förändringar utan förfinar sina modeller hela tiden och jag måste säga att de har lyckats mycket bra med sin nya Octavia Scout. Den sticker inte ut men det är en trevlig bil att köra med högre markfrigång, fyrhjulsdrift, ordentligt bagageutrymme på 588 liter med reservhjul (610 liter utan reservhjul). Tre olika motoralternativ – en bensin och två dieselmotorer.

Bilen har en trevlig och trivsam förarmiljö.
Bilen har en trevlig och trivsam förarmiljö.

Jag kan gissa att denna modell passar oss mycket bättre i Sverige än den vanliga Octavian just för att högre markfrigång och fyrhjulsdrift är fantastiskt skönt att ha vintertid. Är man båt- eller hästmänniska och har behov av en bra dragbil är detta en pärla. För dragvikter är ett aber att läsa och lära sig. På enbart B-körkort får man dra 1408 kg på bensinmotorn och ena dieselmotorn, och 1371 kg med den andra dieselmotorn. Där klarar men de flesta hästtransporter som oftast har en totalvikt på 1350 kg. Har man BE-körkort får dieselmotorn TDI 150 med manuell växellåda dra hela 2000 kg.

Bilen jag provkörde hade en snygg klädsel i brunt, som återkom i inredningen och förhöjde helhetsintrycket. Det var roligt att de valt en annan färg än svart som enligt mig ofta blir tråkigt i längden.

Testrundan bjöd på både stadstrafik och mera utmanande grusvägar i skogen som var täckta med vatten som bilen klarade galant.

Nya Skoda Octavia Scout tycker jag är ett bra alternativ för den som söker en kombi med inte alltför mycket attityd i looken utan får lite högre markfrigång samt fyrhjulsdrift till ett lägre pris än flera av konkurrenterna. Priset startar på 264 500 kr för TSI 180 och i standardutrustningen finner man bland annat farthållare, parkeringssensorer bak, Bi-Xenon med LED Bluetooth handsfree och streaming audio och mycket mera. Men det bästa av allt om man har en frusen familj är eluppvärmt baksäte!

Redaktion
I Magasinet KVINNA hittar du alltid flera inspirerande kvinnor som delar med sig av sin historia och sina favorittips. Kvinnor som vågat, satsat och lyckats. Magasinet KVINNA är också en härlig mix av skönhet, mode och livsstil. Vi erbjuder en till bredden fylld tidning med välskrivna och läsvärda artiklar, reportage och spännande fotojobb med allt från de senaste makeup- och modetrenderna till historierna om de ledande modehusen och starka profilerna. Vi bjuder även på en mix av lyxiga smycken och klockor. Magasinet Kvinna Grundad år 2008

Liknande artiklar

2160

2033

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar