Av Mia Litström 

Liten, charmig och härligt lättkörd är en perfekt beskrivning på lilla Volkswagen Polo. Med sin enorma popularitet kvalificerar den sig som en av världens mest sålda bilar. Den allra första producerades redan 1975 och har sålts i 14 miljoner exemplar. Den femte generationen kom 2009 och återigen är det dags för en uppdaterad version av bilen som idag känns modernare än någonsin tidigare.

Polo har alltid varit en liten bil men som i sin enkelhet passar perfekt som en andrabil. Nu är det återigen dags för en ny version där modellen har uppdaterats och där flera av de olika tillvalen som erbjuds är de senaste inom assistans- och säkerhetsteknik som bland annat Front assist och City emergency brake.

För första gången finns bilmodellen också med en så kallad sportfjädring som styrs via en knapp och som gör att fjädringen blir mycket styvare vilket resulterar i att bilen upplevs sportigare i sin karaktär än vad den har gjort förut.

När det kommer till interiören så har den utrustats med en rejäl pekskärm med zoomfunktion, precis som på en smartphone, en funktion som kan vara användbar vid till exempel kartnavigering.

Ett av tillvalen som finns är en backkamera som visar omgivningen bakom bilen med en bild i färg, något som för somliga kan tyckas vara något av en överkurs för en bil i den här storleken, men som kan vara till en stor nytta.

Exteriören har undgått extrema förändringar men har blivit förfinad genom detaljer. Det som sticker ut mest är de nya LED-strålkastarna som ger den en skön modern look.

Bilen finns med både bensin och dieselmotor där dieselmotorn 1,4 TDI BlueMotion på 75hk har en bränsleförbrukning på 3,2 l/100 km och 82 g/km CO2.

Trots sin enkelhet är bilen mycket trevlig att köra och i baksätet finns det plats för medpassagerare om det skulle behövas.

Vid skrivande stund var priserna för den svenska marknaden inte klara men instegsmodellen kommer att hamna runt samma pris som den tidigare versionen. Det här är en trivsam och bränslesnål bil som utan problem kommer att behålla sin popularitet.

Redaktion
I Magasinet KVINNA hittar du alltid flera inspirerande kvinnor som delar med sig av sin historia och sina favorittips. Kvinnor som vågat, satsat och lyckats. Magasinet KVINNA är också en härlig mix av skönhet, mode och livsstil. Vi erbjuder en till bredden fylld tidning med välskrivna och läsvärda artiklar, reportage och spännande fotojobb med allt från de senaste makeup- och modetrenderna till historierna om de ledande modehusen och starka profilerna. Vi bjuder även på en mix av lyxiga smycken och klockor. Magasinet Kvinna Grundad år 2008

Liknande artiklar

2160

2033

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar